Çocuk Gelişimi / Pedagog / Zeka Gelişimi · 24 Şubat 2023

Çocukların zekasını nasıl geliştirirsiniz?

Çocuklarda zeka gelişimi; bebeklerin zekalarını geliştirmek ya da çocukların zekalarında katkı sahibi olmak mümkün mü? Bazıları zekanın genetik olduğunu düşünebilir ama sizin hamile ilen ve sonrasında da bebek çocuk zekasında katkınız oldukça fazla olacak.

Hamilelik dönemi

Çocukların zeka gelişimi için hamilelik döneminde kullanacağınız folik asit beynine etki edecek ve bebeğinizin ilerleyen zamanlarda çok daha akıllı olmasına katkı sağlıyor olacak. Dolayısı ile doktorunuz ilk 3 ay sizlere folik asit katkısı sağlıyor olacaktır. Hamilelik sırasında yaptıracağınız kontroller ve adımlarda da sizlere birçok ip ucu verecek

Beslenme

Gerek hamilelik döneminde gerekse çocuğunuzun gelişiminde beslenme faktörü çok önemlidir. Elbette doğal ve sağlıklı beslenen bir beden çok daha zinde ve akıllı olacaktır.

Oyuncak seçimi

Çocuklarınız için yapacağınız oyuncak seçimleri bebeğinizin ve çocuğunuzun zekasını artırmaya yönelik olmalıdır. Takmalı, çıkarmalı oyuncaklar ya da onun dikkatini çekip aktiviteye yönelten birçok oyuncak onun zekasının üzerine katkı saplayacaktır.

Televizyon ve teknolojiden uzak tutunuz

Çocuklarınızın tabletle içli dışlı olması ay da tüm gün televizyon izlemesi ona zeka takviyesi yapmayacak tam tersi beyninin bir robot gibi çalışmasına neden olacaktır. Dolayısı ile çocuklarınız için bunları sınırlandırmayı ihmal etmeyiniz.

Ona zaman ayırma

Çocuklarınıza ve bebeklerinize özel zaman ayırmanız onların daha güçlü olmasına ve duygularını yönetmesine neden olur. Ona masal anlatmanız hayal dünyasını geliştirecek ve zekaya katkısını arttırıyor olacak. Dolayısı ile bebeğiniz sadece doğuştan gelen zekası ile değil, sizin üstüne koyduğunuz katkılar ile de şekilleniyor olacak.

Seans ve Randevu İçin Tıkla
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Merhabalar;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Bize Yazın yada Arayın 0 534 363 98 96