Öğrenci Koçluğu / Pedagog · 21 Ocak 2023

Çocuğunuza nasıl daha iyi ders çalıştırabilirsiniz?

Çocuklarımızın üstünde tahmin ettiğimizden çok daha fazla etkiye sahibiz. Özellikle oyun oynamaya başladıklarında, konuştuklarında ve kullandıkları deyimlerde görebileceğimiz bu gücümüzü; çocuklarımızın okul deneyimlerini geliştirmek için de kullanabiliriz. Tek yapmak gereken birkaç basit alışkanlığımızı değiştirmek.

İstikrarlı bir takvim ortaya koyun

Hepimiz çok yoğun bir hayat yaşıyoruz. İşte bu nedenle belirli planlamaları esnetmek zorunda kalabiliyoruz. Ancak bu planlama, çocuklarımız için gerçekten önemli. Bir ebeveyn olarak, çocuğumuzun akademik davranışları için model olabiliriz. Bunun için hem çocuğumuza, hem de kendimize istikrarlı bir şekilde uygulayacağımız takvim belirlemek yeterli.

Akşam yemeklerini genellikle aynı saatte yemek, ortalama bir saat ders çalışma ve ardından bir saat kitap okuma şeklinde basit bir takvim yapabiliriz. Hep aynı saatte uygulanan bu aktiviteler çocuğumuzun beyninin çalışmaya daha rahat adapte olmasını ve çalışmanın onun için daha etkili olmasını sağlayacaktır.

Tabii ki ders çalışma süresinde çevreyi ayarlamayı da unutmamak gerekiyor. Televizyonu kapatmalı ve (varsa) evdeki diğer çocuklara sessiz olmalarını söylemelisiniz. Evdeki yetişkinler de model olabilmek için aynı tavrı sürdürmeli.

Organize olmak için dağınıklıktan vazgeçin

Ancak çocuğunuz için organize olmak ve talimatları izlemeyi öğrenmek gerçekten önemlidir. Bu nedenle yapacağınız planlamanın ya da plansızlığın çocuğunuzu etkileyeceğini mutlaka akılda tutun. Eğer sürekli olarak dağınık ve plansızsanız, çocuğunuz da büyük olasılıkla öyle olacaktır.

Kendinizi toparlamak ve model davranış biçimini sürdürebilmek için zarflar, mantar tablolar, yapılacaklar listesi gibi işinizi kolaylaştıran ne varsa mutlaka kullanmalısınız.

Teknolojinin sizi kontrol etmesine izin vermeyin

Bütün iyi yönlerine rağmen teknoloji zaman zaman dikkat dağıtıcı olabilir. Hangimiz başka bir işle meşgul olmamız gerekirken, sosyal medya sayfalarında gezmiyoruz ki? Çocuklarımız bizim davranışlarımızı model olarak aldıklarından, teknolojiyi her saniye kullanır pozisyonda olmamalıyız. Özellikle çalışma saatlerinde telefonlar, tabletler ve ödevlerle ilgili olmayan bilgisayarlar ortamdan uzaklaştırılmalı.

Teknolojiyi gerçekten ihtiyaç duyulduğunda kullanmak, çocuğunuzun zorluklar karşısında daha yaratıcı olmasını sağlayacaktır. Ayrıca, ekranlardan ayrılacağınız saatler, ailenin uyku kalitesini de artıracaktır.

Seans ve Randevu İçin Tıkla
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Merhabalar;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Bize Yazın yada Arayın 0 534 363 98 96