Çocuk Psikolojisi / Pedagog · 13 Ocak 2023

Çocuklar ve Depresyon

Tıkılmış,hareket etme dürtüsü bastırılmış çocuklar strese girmekte zamanla depresif belirtiler göstermektedir.Peki siz çocuğunuzun depresyonda olduğunu nasıl anlarsınız?

Çocuklarda depresyon, yetişkinlerde olduğu gibi olmayabilir. Yetişkinler içine kapanıp evden dışarı çıkmak istemez ve genel olarak hayat enerjileri düşer. Diğer taraftan çocuklarda depresyon saldırganlık olarak ortaya çıkabilir. Çocuk daha saldırgan davranır, anne babasına, arkadaşlarına vurur, okulda kurallara uymakta zorluk çıkarır. Çok hırçın davranışlar sergiler, daha fazla ağlar. İstediği olmayınca önce saldırgan davranır, sonra da ağlayabilir ve pişman olabilir. Genel olarak normal sergilediği davranışlarda değişiklik gösterebilir. Depresyon belirtileri pasif de olabilir; tamamen içine kapanıp hiçbir şey yapmak istemez, ağlama nöbetleri yaşayabilir, kabuslar görebilir, normal uyku düzenine göre fazla ya da az uyuyabilir.

Özellikle küçük çocuklarda depresyon genel olarak saldırganlık ve davranış problemi olarak yansır. Bu nedenle çocuğunuzda saldırganlık artarsa mutlaka profesyonel destek alıp çocuğunuzun tedavi görmesini sağlamalısınız.

Seans ve Randevu İçin Tıkla
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Merhabalar;
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
Bize Yazın yada Arayın 0 534 363 98 96